Leuat

Tein jäsenkorjausopintojeni kirjallisen lopputyön kesällä 2013 aiheesta Leuan alueen ongelmien hoitaminen kalevalaisella jäsenkorjauksella. Hoitotulokseni esimerkkiasiakkaideni parissa olivat hyviä ja jatkan aiheeseen syventymistä kaiken aikaa.

Leuat voivat aiheuttaa monenlaista ongelmaa: kasvosärkyä, korvakipua, kipua leukanivelessä, leukojen lonksumista, kasvojen puutumista, päänsärkyä, hampaiden narskuttamista tai yhteen puremista, niskakipua, huimauksen tunnetta, sumuista oloa…

Esimerkiksi bruksismiin eli hampaiden narskuttamiseen ei koululääketieteellä ole kovin hyviä hoitokeinoja. Leukaongelmiin useimmiten määrätyt hoitokeinot, eli särkylääkkeet, purukiskot, hampaiden hionta, botuliini, lihasrelaksantit ja masennuslääkkeet eivät välttämättä tepsi kovin hyvin.

Pelkän oireen hoitamisen sijasta paneudun syihin bruksismin takana. Tasapainotan leukanivelen ja kaikki leukanivelen liikuttamisessa työskentelevät lihakset. Niska, etenkin syvät niskalihakset, on syytä rentouttaa hyvin, jotteivat ne vedä leukaniveltä virheasentoon. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että lähes kaikilla leukaongelmista kärsivällä on skolioosi selkärangassa! Virheasennot alempana kehossa voivat estää ylimmän nivelen eli leukanivelen normaalin toiminnan. Jalkojen erimittaisuudellakin voi siis olla merkitystä.

Asiakkaani ovat kertoneet, että hoidostani ja antamistani kotihoito-ohjeista on ollut apua ja leuat ovat tuntuneet paremmilta ja rennommilta hoidon jälkeen. Leukanivelten lonksuminen on monilla vähentynyt. Kasvojen alueen lihasjännityksistä peräisin olevat migreenit ja päänsäryt ovat helpottaneet.

© Tiina Ahokas. Ethän käytä tekstejäni tai kuviani luvatta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s