Mitä hoidossa tapahtuu?

jasen03 (1)

Kalevalaiseen jäsenkorjaushoitoon ei tarvitse varsinaisesti valmistautua. Nälkäisenä ja janoisena ei kannata kuitenkaan tulla, koska hoito voi laskea verensokeria ja -painetta. Jos sinulla on lääkärinlausuntoja esimerkiksi selän magneettikuvista, voit ottaa ne mukaan. Älä harrasta voimakasta liikuntaa hoitopäivänä.

On hyvä, jos voit levätä joitakin tunteja hoidon jälkeen. Kannattaa varata seuraavat kolmisen päivää lepopäiviksi, joina ei rehkitä fyysisesti esimerkiksi jumpassa tai halonhakkuussa. Jäsenkorjaushoidon saaminen vastaa tavallaan urheilusuoritusta, koska se vauhdittaa lihasten aineenvaihduntaa ja nestekiertoa . Huonoa omaatuntoa lepäilystä ei siis tarvitse potea. Lepo on tärkeätä hyvän hoitotuloksen saamiseksi. On tärkeätä myös juoda paljon vettä hoitopäivänä.

Hoito aloitetaan selinmakuulla hoitopöydällä jaloista. Selkä hoidetaan istuallaan. Välillä ohjeistan sinua tekemään liikkeitä, joiden avulla saadaan lisätehoa käsittelylle. Esimerkiksi nilkkaa hoitaessa pyydän sinua ojentamaan ja koukistamaan nilkkaa. Hoito-ote on alusta loppuun asti lempeä, eikä mitään äkkinäistä tai rajua tehdä. Mitä kireämpi lihas, sitä varovaisemmin sitä suostuttelen pehmenemään. Kovakourainen käsittely vain rikkoisi kudosta ja tuottaisi lisää kipua.

Hoito vaikuttaa kehossasi jopa viikon ajan. Lopullista hoitotulosta ei siis välttämättä näe välittömästi jakkaralta noustuasi. Hoidossa ikään kuin pannaan liikkeelle positiivisten tapahtumien kierre ja annetaan keholle avaimet hoitaa itse itsensä kuntoon. Kokemus on osoittanut, että esimerkiksi akuutti noidannuolikipu hellittää jo vastaanotollani hiukan ja on kokonaan poissa kahden vuorokauden kuluttua hoidosta. Malta siis odottaa tulosta. Joskus akuutissa vaivassa hoitokertoja tarvitaan 2–5 parin viikon välein. Yksi hoitokerta ei aina riitä, varsinkaan, jos olet kärsinyt vaivasta jo pitkään.

Jos sinulla on astmalääkitys tai nitrot, pidä ne varmuuden vuoksi mukana hoidossa. Jos olet diabeetikko, huolehdi verensokeritasapainostasi.

Kalevalainen jäsenkorjaus on kaikkineen hyvin miellyttävä hoito. Tervetuloa rentoutumaan! Voit käydä jäsenkorjauksessa myös ylläpitomielessä esimerkiksi 1–2 kuukauden välein, jolloin suurempia vaivoja ei pääse syntymään.

© Tiina Ahokas. Ethän käytä tekstejäni tai kuviani luvatta.

Mainokset