Usein kysyttyä

Kenelle se sopii?

Melkein kaikille. Jos et löydä vastausta sivustoltani, soita ja kysy, niin mietitään yhdessä, voiko hoidon tehdä sinulle.

Kenelle se ei sovi?

Tuoreen vamman, kuten autokolarin jälkeen tarvitaan lääkärin lupa hoitoon. Sama pätee akuutteihin luunmurtumiin, lihasrepeämiin, tulehdustiloihin ja välilevynpullistumiin. Kasvaimet, aktiivinen syöpä ja hemofilia eli verenvuototauti estävät hoidon; samaten akuutit ihosairaudet. Kovassa flunssassa tai kuumeessa hoitoon ei kannata tulla.

Leikkausten, myös lonkka- ja polviproteesileikkausten jälkeen voidaan jäsenkorjaushoito tehdä varovasti ja lääkärin ohjeet huomioiden, kun haava on parantunut. Näin saadaan apua esimerkiksi turvotukseen. Reumaatikot hoidetaan silloin, kun tulehdus ei ole ärhäkimmässä vaiheessa.

Kuinka usein jäsenkorjauksessa tarvitsee käydä?

Joskus asiakas saa avun jo yhdestä käyntikerrasta. Usein on kuitenkin hyvä käydä hoidossa 2–5 kertaa niin että hoitoväli on noin kaksi viikkoa. Jos lihasjännitys tai virheasento on vaivannut jo vuosia, on ymmärrettävää, että se ei ihan yhdellä hoitokerralla taltu.

Toiset tykkäävät käydä ”ylläpitohoidossa” esimerkiksi kuuden viikon välein, jolloin mitään isompia vaivoja ei pääse syntymäänkään.

Entä raskaana olevat?

Vauvaa odottavat äidit hoidetaan tavallista varovaisemmin. Säännöllisellä jäsenkorjauksella voi välttyä raskausajalle tyypillisiltä selkäkivuilta ja suonikohjuilta. Synnytyskin saattaa helpottua, kun lannerangan nikamat eivät ole virheasennossa.

Kuka hoidosta hyötyy?

Työikäinen jaksaa työssään paremmin, kun krempat hoidetaan pois tai ennaltaehkäistään. Istumatyöläiset hyötyvät jäsenkorjauksesta  alaselän ja jalkojen parantuneen aineenvaihdunnan kautta, tietokoneella työskentelevät saavat helpotusta käsi- ja hartiavaivoihin ja seisomatyöläiset jalkojen ja selän väsymiseen. Ruumiillista työtä tekeviltä on tärkeätä hoitaa aika ajoin lihasjännitykset ja virheasennot pois.

Eläkeläisen elämänlaatu paranee, kun kolotukset vähenevät. Opiskelija saa uutta virkeyttä, kun hartioiden ja pään seutu hoidetaan vetreäksi. Kovaa treenaavan kroppa voi paremmin eivätkä rasitusvammat ole riesana, kun lihasjumit ja virheasennot puretaan. Laihduttaja saa ytyä nestekiertoonsa ja aineenvaihduntaansa. Leikkauksesta toipuminen voi vauhdittua. Kivun väheneminen tai poistuminen parantaa kenen tahansa elämänlaatua. Kalevalainen jäsenkorjaus toimii myös hyvänä rentoutushoitona – moni nukkuukin sen jälkeen sikeämmin.

Miksi lapsi tarvitsisi jäsenkorjausta?

Jo synnytys voi olla lapselle koettelemus, etenkin, jos on käytetty imukuppia. Pikkuvauvat olisikin hyvä tarkastaa jäsenkorjaajan luona, jotta huomattaisiin esimerkiksi mahdolliset koliikkia aiheuttavat rangan virheasennot. Kasvukivut johtuvat kehon virheasennoista ja ovat siis hoidettavissa. Mitä touhukkaampi lapsi, sitä enemmän tulee kolhuja. Pahimmillaan lapsena syntynyt virheasento kehossa johtaa kivuliaisiin nivelkulumiin jo varhain aikuisiällä.

Sattuuko se?

Ei. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa ei ruksautella tai naksautella eikä tehdä äkkinäisiä liikkeitä. Hoito on miellyttävä ja tapahtuu asiakasta jatkuvasti kuulostellen. Nikamalukot saadaan avattua lempeilläkin otteilla.

Onko se puoskarointia tai humpuukia?

Ei lainkaan. Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu hyvään anatomian tuntemukseen, lihastasapainojen ja hermoheijasteiden lukemiseen ja lihastoimintaketjujen tasapainoittamiseen. Näitä muutoksia tukirakenteessa jäsenkorjaaja havainnoi silmillään ja sormenpäillään. Kalevalaiset jäsenkorjaajat tekevät yhteistyötä muiden terveysalan ammattilaisten kanssa ja ohjaavat asiakkaan tarvittaessa lääkäriin. Kalevalaista jäsenkorjausta on tutkittu myös tieteellisesti, mistä lisätietoa täällä.

Miksi hoito aloitetaan jaloista, vaikka kärsin olkapääkivusta?

Ihminen on rakenteellinen ja toiminnallinen kokonaisuus. Jos nilkka venähtää, ihminen ontuu muutamien päivien ajan, jolloin paino on jatkuvasti enemmän toisella jalalla. Nilkka paranee, mutta muutaman kuukauden kuluttua saattaakin polvi kipeytyä. Syynä voi olla nilkan alueelle jäänyt virheasento, joka on alkanut kuormittaa polvea. Sama pätee kaikkialle ihmisruumiseen. Kivun syy voi olla ihan muualla kuin kipukohdassa. Olkapääkipu tai purentavika voi johtua lantion alueen virheasennosta jne. Siksi koko kehon tasapainotekijät hoidetaan kuntoon. Joskus vaivan taustalta löytyy aiemmin, jopa jo lapsuudessa, tapahtunut onnettomuus, kuten kolari tai putoaminen.

 

© Tiina Ahokas. Ethän käytä tekstejäni tai kuviani luvatta.

Mainokset